Nieuws


Cursussen ontwerp open warmtenet & omgevingsengineering warmtenet

01-03-2019

Ontwerp van open en duurzame warmtenetten
Op 28, 29 maart en 5 april wordt de cursus 'Ontwerp van open en duurzame warmtenetten' gegeven. Het doel van deze cursus is om de deelnemer zoveel inzicht te verschaffen dat hij/zij in staat is om een technisch en economisch verantwoord warmtenetwerk te ontwerpen waarmee een efficiënte, probleemloze en onderhoudsvriendelijke bedrijfsvoering kan worden verricht.

Praktijkcases
Op de derde dag van de cursus wordt de theorie van dag 1 en 2 toegepast in praktijkcases. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de simulatiesoftware PLE4WIN en WANDA. Deze praktijkdag is ook toegankelijk voor oud-cursisten. Detailinformatie over deze cursus vindt u in de bijgevoegde brochure.

Omgevingsengineering Warmtenetten
Op 1 november vindt de 1-daagse cursus 'Omgevingsengineering Warmtenetten' plaats. De omgeving (stakeholders) heeft een grote impact op de voorbereiding en daadwerkelijke uitvoering van leidingprojecten. Gedurende de voorbereiding dienen de eisen en wensen van stakeholders te worden vertaald naar uitgangspunten en randvoorwaarden ten behoeve van de engineering en uitvoering van het desbetreffende project. Tijdens deze cursus wordt de interactie tussen deze eisen en wensen van stakeholders en het ontwerp van een warmtenet besproken. 

Meer informatie over deze cursussen en het digitale inschrijfformulier vindt op deze cursuspagina's:

- Ontwerp van open en duurzame warmtenetten
- Omgevingsengineering warmtenetten

Zie hier het complete cursusaanbod van Deltares.