Nieuws

FedEC-leden werken samen met besparingsonderzoek

05-10-2018

In Nederland hebben een aantal adviseurs die lid zijn van FedEC besloten om samen te werken met energiebesparingsonderzoeken bij bedrijven.

De adviseurs die in het noorden van Nederland samenwerken zijn Ekwadraat (Leeuwarden), Invent (Beilen), L’orèl Consultancy (Groningen), Tolsum advies (Franeker), VI bouwmanagement (Genemuiden), Energieinspectie Friesland (Leeuwarden) en Epro Consult (Leeuwarden). In het zuiden van Nederland werken Milicon (Eindhoven), BReS (Elsloo) en Epro Consult (Echt) samen.

Energieaudits

De verschillende bureaus hebben elk hun eigen expertises. Als een bedrijf een aanvraag doet voor een advies via www.bedrijfsenergieaudits.nl wordt er eerst gekeken naar welke adviseur het beste aansluit bij dat bedrijf. Het bedrijf ontvangt dan een offerte van een of meerdere adviseurs die de kennis hebben om het bedrijf van dienst te kunnen zijn.

Onafhankelijk advies

De onderzoeken die worden aangeboden zijn gebaseerd op de bedrijfsgrootte en kunnen door één of meerdere adviseurs van verschillende bureaus worden uitgevoerd. Doel is dat bedrijven die hun energievoorziening willen verduurzamen deskundig en onafhankelijk advies ontvangen waarmee ze concrete energiebesparende maatregelen kunnen treffen, meldt Epro Consult.