Nieuws


Rea’s kunnen meer doen voor energietransitie

15-03-2019

Erkende energieadviseurs (rea’s) kunnen met hun kennis een helpende hand bieden bij de energietransitie. Binnenkort vindt een startbijeenkomst plaats voor deze adviseurs.

Energieadviseurs van FedEC mogen de titel register energieadviseur (rea) achter hun naam zetten als ze voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria, zoals het slagen voor de Examenopleiding Energieconsulent van stichting Post Hoger Onderwijs Energiekunde PHOE of de Toptech studie. Ook kunnen adviseurs de titel krijgen als ze een gelijkwaardigheidsverklaring hebben aangevraagd bij PHOE. Deze erkende energieadviseurs zouden met hun kennis meer kunnen betekenen voor de energietransitie. Door hun brede en diepe kennis zijn deze rea’s in staat om onder bouwde verantwoorde beslissingen te nemen.

Bijeenkomst
Dit was de conclusie van een bijeenkomst die op de vakbeurs Energie werd gehouden. Om hieraan een vervolg te geven organiseert FedEC een bijeenkomst voor rea’s op 16 april in Hilversum. Meer informatie over deze bijeenkomst staat binnenkort in de agenda op de website van FedEC.