Nieuws

VvE-expertise voor maatwerkadvies

20-02-2018

De website maatwerkadviesvoorwoningen.nl wordt aangepast om zichtbaar te maken welke energieadviesbureaus ervaringen hebben met Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

FedEC heeft vorig jaar in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) de website maatwerkadviesvoorwoningen.nl gemaakt. Op deze pagina kunnen consumenten gecertificeerde bedrijven vinden met expertise in het opstellen van een maatwerkadvies. Dankzij de subsidie voor energiebesparing in eigen huis kunnen consumenten een deel van de advieskosten gesubsidieerd krijgen.  Ook Vereniging van eigenaren (VvE)  kunnen van deze subsidie gebruik maken. Om er voor te zorgen dat gecertificeerde maatwerkadviesbureau ’s met VvE-expertise zichtbaar worden op de locator maatwerkadviesvoorwoningen.nl zal deze de komende maanden worden aangepast. Hierover ontvangen alle EP-W adviseurs binnenkort aanvullende informatie.

EPA adviesplatform voor EPA-W
EPA-U adviseurs maken al geruime tijd gebruik van het EPA adviesplatform om daar alle in’s en out’s over de methodiek en werkwijze van Energie Prestatie Advies Utiliteit (EPA-U) te verkrijgen.

Begin van dit jaar werd dit platform uitgebreid voor de Energie Prestatie Adviseur Woningen (EPA-W). Nog niet geregistreerd voor dit platform? Hier kunt u dit direct in orde maken: 

Opfriscursus EPA-W start 9 maart
Ervaren EPA-W adviseurs dienen vanaf 1 maart 2018 hun vakkennis op peil te houden. Dit staat beschreven in het wijzigingsbesluit van de BRL 9500. Tijdens deze opfriscursus wordt er ingezoomd op veelgemaakte fouten en worden er praktijkcasussen uitgewerkt. Benieuwd naar het programma? Meer informatie treft u hier.