Nieuws


VvE kan meer lenen voor verduurzaming

15-03-2019

Door extra stortingen groeit het nationale Energiebespaarfonds naar 600 miljoen euro. Daardoor kunnen Verenigingen van Eigenaren meer geld lenen om hun woningen te verduurzamen.

Ook kunnen particulieren nu geld lenen om hun nieuwe woning alsnog gasloos te maken. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het Nationaal Energiebespaarfonds groeit naar 600 miljoen euro en ontwikkelt op verzoek van het ministerie nieuwe financieringsproducten. Het ministerie heeft hiervoor onlangs 40 miljoen euro beschikbaar gesteld. Met de uitbreiding van het Energiebespaarfonds is het nu mogelijk voor VvE’s om een lening met een langere looptijd van 30 jaar af te sluiten. Daarnaast kunnen particulieren vanaf nu ook een Energiebespaarlening aanvragen voor het alsnog aardgasvrij maken van een nieuwbouwwoning.

Looptijd van 30 jaar
Met de Energiebespaarlening kunnen VvE’s energiebesparende maatregelen direct laten uitvoeren, zonder er eerst geld voor opzij te zetten. VvE’s kunnen vanaf vandaag een lening met een looptijd van 30 jaar afsluiten. Dit is een aanvulling op de huidige lening met een looptijd van 10 en 15 jaar. Deze lening is beschikbaar voor VvE’s die vergaande verduurzamingsmaatregelen nemen. De aflossing wordt gespreid over een langere periode, waardoor de maandlasten dalen. Dat maakt grotere investeringen voor VvE’s aantrekkelijker en zijn grotere stappen in verduurzaming mogelijk.

Bron: Ensoc.nl