Nieuws

Werkgroep EPA Gezocht Brabantse kantoren voor energiebesparing

20-02-2018

De provincie Noord-Brabant is op zoek naar kantoorgebouwen die ze wil ondersteunen bij het besparen van energie. De provincie biedt hiervoor een gratis scan aan van de klimaatinstallatie.

Beheert u de technische installatie(s) van een kantoorpand? Dan valt er voor u waarschijnlijk veel te besparen op energiekosten. Uit onderzoek van ECN blijkt dat er bij grote kantoorpanden een groot besparingspotentieel zit. Het gaat om kleine aanpassingen waar u geen grote investeringen voor hoeft te doen, maar wel een grote besparing mee bereikt. Om gebruikers (zoals facilitair managers en gebouwbeheerders), installateurs en energieadviseurs te attenderen op dit potentieel is FedEC samen met de Provincie Noord-Brabant, de omgevingsdiensten en Uneto-VNI een project gestart waarbij uw installaties gratis worden gecontroleerd.

 Grote kantoorpanden

Provincie Noord-Brabant zoekt grote kantoorgebouwen. Randvoorwaarden om mee te kunnen doen:

▪ Meer dan 100.000 kWh of meer dan 50.000 m3 gas verbruik

▪ Het bedrijf moet opereren binnen de HDO-sector (Handel/Diensten/Overheid)

▪ Gaat om verwarming/koelingsinstallaties, geen industriële installaties

▪ Bedrijven moeten in Brabant gevestigd zijn

▪ Verplichte deelname aan het evaluatie-onderzoek

▪ Bedrijf stelt gegevens beschikbaar voor de Energy Navigator

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met het projectbureau van de FedEC via info@fedec.nl of bel naar tel. 035 - 683 88 33 voor meer informatie. Daarnaast stuurt u een bevestiging van aanmelding naar secretaris@platformduurzamehuisvesting.nl. Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.